Perşembe, Nisan 25, 2024
Köşeler

Bize Ne Oldu.?

Eskiden bizlerin çocukluğunda Altında hayvanların yaşadığı ahırı olan ahşap evlerimiz var idi.
Anadolu insanının bu şekilde ev yapıyor olmasının Yegane sebebi; Hayvanları ile iç içe olmanın dışında Yaşadığı evinde Hayvanların Isısından Faydalanmanın yanı sıra Hırsızlık gibi hayvan Doğumu Yada Hastalanma durumunda ÇOK Hızlı müdahale etmek Düşüncesi Bulunmaktaydı.
Bize Ne Oldu.?
TÜRK kökeni Genlerimizde Mi Değişiklik OLDU.? Yoksa Bizler Mi Sosyatikleştik.? İmdi Ne Oldu.?
Her Yanımız Meralar Tarım Arazileri İle Dolu Olmasına Rağmen 1950 ‘li Yıllardan Günümüze 70 yıldır Sürekli Canlı Hayvan İTHAL Ediyor Olmamıza RAĞMEN Hala Kendi Kendimize Yetemiyor Olmamız Ne OLA Kİ.?
Bir taraftan Belediyelerin Yerleşim Alanı İçindeki Hayvan Ahırlarını Yerleşim Yeri Dışına Taşıma Mecburiyeti. Bir Taraftan Tarıma Bakan Olmuş Tarımın T ‘sinden ANLAMIYANLARIN İşbaşına Gelmesi İle HEBA OLAN 70 yılımız. Halbuki Sokak Hayvanlarını KORUYACAĞIZ Diye Şehir Merkezinde Başı Boş KÖPEKLER, Kediler. Bir Taraftan Kokanaların Kucağına Alıp Taşıdığı pisi Kadar Köpekler. Halbuki Küçükbaş, Büyükbaş Hayvanı Görünce Burnunu Tıkıyan Elinde Poşetle Parklarda Köpek Gezdirenler.
Bir Daha SORUYORUM. Bize Ne OLDU.?
Sosyal Hayatta İnsanların İşini Kolaylaştırması Gerekipte, Hala İnsanlara Engeller Çıkaranlar. Tarıma BAKAN DEĞİL. Tarımı YAPAN istiyoruz. Dahası İçin Bordo Gazete Alalım. Bordo Gazete Okuyalım.
Garip Fakii.

InegolBordoGazete

AlGazete İnegöl Bordo Gazete

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir