Perşembe, Nisan 25, 2024
Köşeler

Yazıyorum

Uzun zamandır ara verdiğimiz Dipsizgöl Kıraathane Sohbetlerine Kaldığımız Yerden Devam ediyoruz.
Kandil münasebetiyle Köyümüz Muhtarlığının Vermiş Olduğu Yemeğe Kalabalık Bir Halk kitlesi ile katılım sağlanmış. Adeta Mahşeri Bir Topluluk. köy meydanında bir araya gelmiştir. Tabiri caiz ise İğne atsan yere düşmeyecek konumdadır.
Tabiki vatandaşlar yemek telaşesinde koşturmaktadır. İncili dede Torunu Bahattin e İnceden inceden Sitem Eder.( Ee evlat ne zamandır sohbetlerimizi yazmaz oldun. Hayırdır Sebebi ne ola ki.)
Sorma Dedem Hani biliyon 2000 li yıllardan bu güne yerel gazetelere köşe yazıları yazan şahısım.Lakin enson Genç gazeteye arkadaşım İsmail Tarık Şimşek ve O günün İlbaşkanı Ayhan Salman İle Armızda Geçen Konuşmayı yazmıştım. Eee.. İşte O gün Demiştim Ekonomi Kötüye Gidiyo Bak Bu yıl 50 milyar dolar bütçede Faiz Gideri var. Hani Ayhan beyde dedi ki.( Olur mu Bahattin abi. Bak biz iktidara Geldiğimizde İnegöl de 4875 kişi Fakfukfon dan yardım almaktaydı. Bu gün geldiğimiz Noktada ise Biz 18750 kişiye Sosyal yardımlaşma vakfından yardım ediyoruz.) Dediğinde. Aman Ayhan Kardeşim Sakın ola bunu heryerde anlatmıyasın. İşte bu söylediklerin dahi İşlerin Kötüye Gittiğinin İspatıdır. Demekki İnsanlar Fakirleşerek Yardıma MUHTAÇ Hale Gelmekte demişim. Bu sohbeti gazeteye yazmışım. Akabinde: Bunun üzerine Sosyalyardımlaşma vakfı Bursa İl müdürü arkadaşım Hasan bey Yazını çok beğendim ve arkadaşlara tavsiye ettim. Lakin yazını gazeteden ve internet sayfasından kaldırmışlar diye beni aradı. Bide baktım Harbiden yazıyı kaldırmışlar. Hemen Genç gazete yazı işleri müdürü Özgür Beyi Aradım. Konunun akibeti nedir diye Soranda :Bursa ilbaşkanı Ayhan bey Aradı Herhalde paraya ihtiyacınız yok.Önümüzdeki Seçimlerde Akparti reklamları yayınlamak istemiyorsunuz deyende. Abi hepimiz ekmeğimizin peşindeyiz Mecburen yazını Kaldırdık deyince. Cevaben Arkadaşım bu da bi yazı konusu bak bunları da yazarım söylemime karşılık. Yaz abi eğer yazıyı yayınlıyabilecek gazete bulabilirsen der.O Günden bugüne yazmaz idim dedem. ( E evlat İmdi ne değişti.)
Dün Esnaf kefalet kooperatifi eski başkanlarından Senin de Gardaşlığın olan Rahmetli Hasan Öke nin torunu Murat Geldi. Dedi ki : (Abi Ben senin yazılarını beğenerek OKUYORDUM. Rahmetli Dedem de okurdu. Ve seni de Çok severdi. Ben BORDO Gazete yi aylık olarak Çıkartacam senin yazılarını da Dedemin hatrına Hakaret ve de Küfür Olmadığı Sürece Harfiyen Gazete de ÇIKARTACAM.)
Yani dedem buna mukabil Elimiz Mahkum Yeniden Yazmıya BAŞLADIK. KALDIĞIMIZ YERDEN Devam.
( Yanlız Evlat Kısa ve öz yaz. Yazıların anlaşılır ve okunaklı olsun. Düşük Cümleler Kur. Eski Türkçeye Benzesin Rabbim Kalemine Kuvvet Versin.)
Bu vesileyle Yemek Organizasyonunda Emeği geçen ve dahi katkısı olan Vatandaşlarımızdan Rabbim Razı Olsun.
Takip Etmek istiyenler
BORDO GAZETE YE Abone Olabilir.
Garip Fakii.

InegolBordoGazete

AlGazete İnegöl Bordo Gazete